• ca
    • en
    • de
    • es

PER QUÈ EL NOM DE ‘CAPVESPRE’?

Fins a la segona meitat del segle XX l'agricultura gaudeix d'una època de llum i esplendor, el que significa coneixements, cultura, paisatge, valors, qualitat,… És la llum, és el dia.

El declivi de l'agricultura, ocasiona la pèrdua d'aquests valors pel que està en perill la percepció dels mateixos… Representa l'obscuritat, la nit.

El centre Capvespre preten l'aprofitament d'aquest moment de transició del dia a la nit, quan la llum encara ens permet percebre la riquesa del dia que s'en va, per documentar-lo i salvar-lo parcialment de la seva desaparició, per coneixement i profit de futures generacions.

FINALITAT DEL CENTRE

Apropar l' interès dels visitants en conèixer productes, els sistemes i tècniques de cultiu i recol·lecció, a la realitat dels pagesos que segueixen cultivant i produint productes de qualitat amb tècniques respectuoses amb el medi ambient.
Aconseguir un valor afegit a les produccions, que permetin a l'agricultor mantenir l'interès en seguir cultivant i produint.

CONFIGURACIÓ DE LA VALL

Tradicionalment el cultiu de l'olivera cobria pràcticament la totalitat dels terrenys cultivables.
A partir de la meitat del segle XVIII s'inicia el cultiu de cítrics. En aquesta època aquests productes estaven reservats a les taules dels reis.
L'excel·lent adaptació i qualitat dels seus fruits feu que aquest cultiu desplaçà l'olivar per davall de la cota freàtica dels aqüífers.
En aquest centre reproduïm la zona de l'hort a la planta baixa, per davall de les fonts i l'olivar de secà per sobre d'elles.

INTERPRETACIÓ DEL CENTRE AMB ELS CINC SENTITS

OLFACTE
Reconeix i gaudeix dels aromes de la Serra i dels seus exquisits productes.

GUST
Prova i paladeja les peculiaritats de la seva oferta gastronòmica.

TACTE
Pedra, aigua, arbres, fruits, ... aprecia i distingeix el seu contacte.

OÏDA
Escolta la veu de la natura, trinats, sons, remor de l'aigua i la veu de l'experiència humana.

VISTA
Observa la bellesa de la natura, millorada pel treball respectuós de múltiples generacions.

manolineas